Májusi Könyvajánló
Május Havi Könyvajánló
szerkeszti: dr. Udvari László
Ebben a hónapban három – különböző években megjelent – könyvet ajánlok, amelyek átölelik a rák kialakulásának kockázataitól kezdve, a rák természetes gyógymódja és a daganatos betegek táplálkozásával kapcsolatos általános ismereteket. Ezeknek az ismereteknek a birtokában, tovább szélesítve tájékozottságunkat, folytathatjuk a rákbetegséggel kapcsolatos, egy- egy részkérdéssel foglalkozó szakkönyv, közben egy-egy szépirodalmi könyv elolvasásával.
1./ Dr. Oláh Andor: A rák természetes gyógymódja és megelőzése.
A szerző, évtizedekkel korábban előbb orvosként működött, majd érdeklődése fokozatosan a népi orvoslás, a természetes gyógymódrendszer felé fordult. E könyvében tudományos igénnyel, de olvasmányosan, a laikus olvasó számára is érthetően mutatja be a rákbetegséget, kialakulását, gyógyítási lehetőségeit, amelyeket a természetes élet- gyógymódrendszer kínál.
A könyv elsőízben 1989-ben, legutóbb 2011-ben jelent meg a Lazi Könyvkiadó gondozásában.
2./ Dr. Cornides Ágnes: Ami rajtunk múlik. Hogyan csökkentsük a rák kialakulásának kockázatát.
Ez a könyv a SpringMed Kiadó betegségismertető könyvsorozatának egyike, amely sokrétű életviteli tanácsokkal vezet be a daganatmegelőzés témakörébe. A könyvet nem betegeknek –és betegeknek is – ajánlom. A rákbetegség kialakulásának kockázata csökkenthető megfelelő táplálkozással, testmozgással és az életmód további tényezőinek tudatos befolyásolásával.
A könyv a SpringMed Kiadó gondozásában 2005-ben jelent meg.
3./ Gyurcsáné Kondrát Ilona – Dr. Bittner Nóra: Daganatos betegek nagy diétáskönyve.
Közismert feltételezés, hogy a daganatok kialakulása, a beteg életvitele és táplálkozási szokásai között szoros összefüggés áll fenn. A könyvben Dr. Bittner Nóra klinikai onkológus feltárja a táplálkozás és a daganatos betegségek összefüggéseit, míg Gyurcsáné Kondrát Ilona a táplálkozási alapismeretek felvázolásán túl étrendi ajánlásait és azok gyakorlati megvalósíthatóságát mutatja be. A könyv közel 200 szendvics, levesek, szárnyas- és halételek, húspótló ételek, mártások, köretek, főzelékek, tésztaételek, saláták, desszertek receptjét tartalmazza a receptek tápanyagtartalmának ismertetésével.
A könyv a SpringMed Kiadó gondozásában 2012-ben jelent meg.